top of page

Update van mijn studio

Hallo daar! Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste blogpost, en er is zoveel gebeurd. Het leven gaat snel, nietwaar? Hier zijn enkele updates vanuit mijn studio.


schilderij van vrouwelijke figuur in interieur


Na een poll die ik heb uitgezet via mijn nieuwsbrief, was ik verrast om te zien dat de meeste van jullie meer originele schilderijen willen zien. Dat is precies waar ik me de laatste tijd op heb gestort. Het is een spannende reis geweest, want ik heb een nieuwe stijl ontdekt door meer te schilderen. Het resultaat is onverwacht kubistisch geworden, geïnspireerd door lichtvlakken en schaduwen, wat leidde tot meer vereenvoudigde vormen. Het doet misschien een beetje denken aan het fauvisme van begin 20ste eeuw, maar ik hoop dat je er nog steeds de unieke Tinika-stijl in kunt herkennen.


schilderij van vrouw met een tas in haar hand gepresenteerd in in interieur

Kleur blijft een belangrijk element in mijn werk, en ik streef ernaar om in elk stuk de mooiste kleurencombinaties te creëren die een levendig geheel vormen. Maar zoals altijd, is het leven een evenwichtsoefening. Het kan soms een uitdaging zijn om alles te combineren, maar ik doe mijn uiterste best om wekelijks tijd vrij te maken voor schilderen en het een integraal onderdeel van mijn leven te laten zijn.


warm kleurenpallet peach en paars


Ik ben momenteel bezig met twee series die ik verder wil ontwikkelen:

  • "Soul Environment" - mijn meest recente schilderijen, met taferelen van vrouwelijke figuren in fauvistische stijl.

  • "Peachy" scènes van de Franse Rivièra, met licht en schaduw en frisse, warme kleuren.inspiratie bord vrouwen in zonlicht

inspiratie bord franse riviera

Deze werken zullen beschikbaar zijn als schilderijen op doek, en ik ben van plan om ook studies op papier aan te bieden als art prints in mijn webshop.

Ik ben benieuwd hoe deze collecties zullen uitpakken. Bedankt om het proces mee te volgen. Er zijn nog heel veel andere plannen in mijn hoofd. Maar ik probeer mezelf te verplichten mijn focus te houden en stap voor stap elk idee uit te werken.

Tot de volgende keer!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


alierselfie.jpg

Hoi!

Mijn naam is Tinneke De Block,
oftewel Tinika. Deze blog is een middel om mijn werk, samenwerkingen, studies & processen, moodboards, persoonlijke posts, interieur, mode (geschiedenis) en heel veel creatieve inspiratie te delen!

  • Instagram
  • Pinterest
1920s fashion history - Tinika illustrations

Mode geschiedenis geïllustreerd

VAN DE MIDDELEEUWEN TOT NU

rosecard.jpg
flourish05.jpg

BEZOEK MIJN WEBSHOP

Originele schilderijen,
art prints en stationery

newsletter
bottom of page