top of page

STAP 1: conceptHet idee om een ​​nieuwe collectie te maken borrelt al een tijdje. Mijn doel is om van deze nieuwe release een solotentoonstelling te organiseren. Nou, na het maken van mijn graphic design portfoliowebsite, mijn Atelier Tinika website mét webshop, het verbouwen van ons huis, en het maken van twee baby's, ... vond ik het tijd!Wat zou ik schilderen?


Mijn inspiratie kwam toen ik een schilderij van Henri Matisse zag. Hij heeft verschillende scènes van vrouwen geschilderd in een huiselijke setting. Ik voelde een connectie omdat ik sinds de lockdown altijd binnen ben geweest (zoals iedereen waarschijnlijk). Lege straten, lege winkels, restaurants, bedrijven, ... De wereld stond stil, als een stilleven. Deze grote impact bracht ook effectief een verandering in onze samenleving. Nieuwe bedrijven, meer bewustzijn, andere (werk)methoden, ... Het was/is een hele rare tijd, maar op de een of andere manier gaf het me nieuwe inzichten. Elke persoon heeft zijn eigen doelen. Bloeiende bloemen zijn het symbool voor de schoonheid van deze reis. Zo is mijn concept ontstaan.

- stilleven - bloemen - vrouw (denken, muze, dagdromen,...) - in huis - krachtige bijpassende kleuren

Hieronder staan ​​alle beelden die mij hebben getriggerd. Vervolgens heb ik een selectie gemaakt voor mijn moodboard.

Matisse inspirationInspiratie vrouwen in verschillende settingen. Met een focus op look & feel en kleurenpallet.

Inspiratie bijpassende bloemen


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief als je dit proces wil blijven volgen. Dan krijg je als eerste nieuwe updates en alle info over mijn vernissage!


0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


alierselfie.jpg

Hoi!

Mijn naam is Tinneke De Block,
oftewel Tinika. Deze blog is een middel om mijn werk, samenwerkingen, studies & processen, moodboards, persoonlijke posts, interieur, mode (geschiedenis) en heel veel creatieve inspiratie te delen!

  • Instagram
  • Pinterest
1920s fashion history - Tinika illustrations

Mode geschiedenis geïllustreerd

VAN DE MIDDELEEUWEN TOT NU

rosecard.jpg
flourish05.jpg

BEZOEK MIJN WEBSHOP

Originele schilderijen,
art prints en stationery

newsletter
bottom of page